Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Anime γενικά και ειδικά..

Όπως θα παρατηρήσατε δίπλα στον τίτλο του blog μου (να το κάνει ο θεός), έχω δύο χαρακτήρες του αγαπημένου μου anime Bleach.
Είναι ένα anime με δράση, συναίσθημα και χιούμορ (σαν πολλά δεν μαζεύτηκαν;) το οποίο θα το συνιστούσα σε όποιον δεν γνωρίζει άλλα ή δεν το έχει δει.
Βέβαια ο όρος anime ακούγεται λες και είναι κάτι εξειδικευμένο
και περίπλοκο, αλλά δεν είναι. Πρόκειται απλά για κινούμενα σχέδια, Ιαπωνικής παραγωγής, που βλέπαμε και 8 χρονών, απλά το περιεχόμενο τους δεν είναι τόσο "παιδικό".
Επειδή δεν προβάλεται στην Ελλάδα και ούτε το βλέπω να προβάλεται μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, αφού δεν έχει προβληθεί σε καμία άλλη χώρα πέρα από την Ιαπωνία μεχρις στιγμής, για όσους ενδιαφέρονται θα μπορούσαν να δουν τα επεισόδια από κάποια ομάδα fansub, που προμηθεύεται τα επεισόδια κάθε εβδομάδα και τα υποτιτλίζει.
Μια καλή ομάδα fansubbing του Bleach είναι η www.dattebayo.com που υποτιτλίζει έγκαιρα κάθε Τετάρτη το καινούριο επεισόδιο στα αγγλικά. Για την λήψη των επεισοδίων έιναι απαραίτητη η χρήση κάποιου προγράμματος λήψης αρχείων torrent. Λίγο επίπονη διαδικασία αλλά δυστυχώς όλες οι σελίδες αυτές καταφεύγουν σε peer-to-peer προγράμματα λόγω του ότι direct links σβήνονται άμεσα από τις εταιρείες σχεδιασμού των anime.

Αν διαφωνείτε, συμφωνείτε, θέλετε να πείτε κάτι σχετικό ή άσχετο, περιμένω comments!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου